Mgr. David Oplatek

Povolání: člen Rady městské části Brno-střed, sociální pracovník
Věk: 39 let
Stav: ženatý

Politická příslušnost: Strana zelených (SZ), předseda Základní organizace Brno-střed

Pocházím z Valašska. Do Brna jsem přišel před osmnácti lety kvůli studiu. Absolvoval jsem magisterský obor Sociální práce a sociální politika na Fakultě sociálních studí Masarykovy univerzity. Začínal jsem jako terénní sociální pracovník v romském středisku Drom. Sedm let jsem vedl Občanskou poradnu Brno. Nyní mám na starosti rozsáhlý komunitní projekt Barvy brněnského Bronxu. Více než deset let žiju na Bratislavské ulici.

Stojím v čele kandidátky Zelených. Na této pozici bych rád zúročil profesní zkušenosti ze sociální oblasti i zkušenosti z praktické politiky, které jsem nabyl v uplynulých čtyřech letech jako neuvolněný člen rady městské části Brno-střed.

Do voleb jdeme s vizí zelené a férové městské části.

Zelenou máme na mysli nejen co nejlepší péče nejen o zeleň, ale i o zdravý život. Radnice musí umět reagovat na vlny veder a sucha, které nás budou v budoucnu opakovaně sužovat. V našem programu najdete recept na to, jak vytvářet odolné město.

A férové město je pro nás takové, které pamatuje na všechny lidi, kteří v něm žijí – na seniory, handicapované, na děti a dospívající, na lidi nemajetné i na cizince. Město, které je schopné zohlednit jejich potřeby a snaží se, aby mohli užívat všechny možnosti, které Brno nabízí.

Poslední čtyři roky byli Zelení součástí koalice jak v naší městské části, tak i v městské radě. Povedla se řada věcí – programy na pohodlnější třídění odpadu, opravy parků a revitalizace zeleně, oživení Zeleného trhu. Řadu věcí, jako třeba zpřístupnění nábřeží řeky Svratky se podařilo nastartovat. Změna je ve městě znát. Věřím, že nás ve volbách podpoříte, abychom v nastaveném kurzu mohli dál pokračovat.

Kontakt:

Mail: david.oplatek@zeleni.cz