23. 8. 2018

Vážené Brňanky a vážení Brňané žijící v městské části Brno-střed,

děkujeme, že jste pět z nás před čtyřmi lety zvolili do zastupitelstva a my jsme díky tomu mohli pozitivně ovlivnit spoustu věcí. Díky našemu působení je nyní městská část zelenější, pohodlněji se třídí odpad, děti se bezpečněji dostanou do škol a spravedlivěji jsou posuzovány žádosti o byt.

Na některé změny nám čas nestačil. Rádi bychom dotáhli některé rozpracované projekty. Pojďme do toho společně i letos, ať uděláme z centra Brna místo ještě zdravější, bezpečnější a celkově lepší pro život.

Víme, co chceme

• Chceme město, které je férové ke všem. Ve kterém mohou žít mladí, staří, lidé se zdravotním postižením nebo lidé pečující, cizinci, lidé zaopatření, ale i ti, kteří nemohou příliš utrácet. Věříme, že všechny obyvatelky a všichni obyvatelé Brna mají právo na důstojný a spokojený život v centru města a nebudeme dělat výjimky.
  • Chceme, aby se lidé mohli po městě pohybovat pohodlně a bezpečně. Veřejný prostor budeme tvořit citlivě, s rozmyslem a ve spolupráci s vámi i s odborníky.
  • Chceme Brno zelené a odolné vůči klimatickým změnám. Budeme se snažit o novou výsadbu rostlin a další opatření, díky kterým naše zdraví nebude trápit v létě vedro a v zimě smog.
  • Chceme, aby město nabízelo kvalitní a dostupné veřejné služby – ať už je to bydlení, vzdělání, kultura nebo sociální péče.

Jsme věrní svým slibům a závazkům. Politika pro nás není byznys ani kolbiště. Na naší kandidátní listině najdete členky a členy Strany zelených i nezávislé osobnosti. Najdete tam lidi politicky zkušené i muže a ženy přinášející novou energii.

Všichni z nás však žijí, pracují a tráví volný čas v Brně, starají se zde o rodiče a vychovávají tu i své děti. Máme Brno rádi a jdeme do voleb, protože chceme rozvíjet a zlepšovat místa kolem nás pro sebe i další generace.

K tomu potřebujeme Vaši důvěru a Váš hlas. Přijďte, prosím, k volbám 5. a 6. října a zaškrtněte celou kandidátku Strany zelených.

Mgr. David Oplatek
kandidát Zelených na starostu městské části Brno-střed

Program Zelených pro komunální volby 2018, městská část Brno-střed – ke stažení zde