3. 4. 2010

Lucie Horváthová, první Romka v ČR, která se stala lídryní kandidátky do Poslanecké sněmovny, přijede podpořit jihomoravskou kandidátku SZ.

Ve středu 7. dubna 2010, v předvečer Mezinárodního dne Romů, bude mít široká veřejnost i novináři příležitost v Brně s jedničkou SZ v Pardubickém kraji Lucií Horváthovou pohovořit o tématech jako je postavení Romů ve společnosti či problematika sociálního vyloučení.

Lucie Horváthová vystudovala sociální antropologii na Univerzitě Pardubice. Pracovala jako koordinátorka lidskoprávních konferencí pořádaných v rámci českého předsednictví Evropské unii, jako národní projektová koordinátorka Evropského roku rovných příležitostí pro všechny na Úřadu vlády ČR, jako romská poradkyně na Magistrátu města Pardubic a lektorka romského jazyka. Realizovala projekt „Romské tance a zpěv“ v rámci dobrovolnického programu Make a connection.

Program návštěvy Lucie Horváthové v Brně:

11:00 – 13:00 beseda s žáky 8. a 9. tříd na MZŠ Zemědělská, Brno

13:45 – 14:30 Diskuse s novináři (TOP restaurace v IBC, Příkop 4, Brno)

14:30  – 16:00 procházka brněnským „Bronxem“

16:00 – 18:00 diskuze s občany a novináři krajské kanceláři Green point. Kancelář se nachází mezi pasážemi Alfa a Omega. Vchod z ulice Poštovská, popř. Náměstí Svobody.

19:00 Beseda s názvem Romský hlas do parlamentu (Funky club Oáza, Přízova 3, Brno)

Fotografie z návštěvy Lucie Horváthové v Brně najdete zde.