9. 1. 2021

Současná koalice ODS, ANO a KDU-ČSL si na zastupitelstvu v prosinci 2020 prohlasovala svůj návrh na pouhých šest zasedání zastupitelstva MČ Brno-střed v roce 2021.

Taková „nefrekvence“ je však často nedostatečná a obecně špatná – jednak se body hromadí a zastupitelstva pak trvají o to déle (což je koneckonců nejméně podstatné, byť pak lidé, čekající třeba na konkrétní věc, musí o to déle čekat), ale zejména je to problém u záležitostí, které spěchají nebo jsou časově limitované. A především: právě na zastupitelstva se mohou osobně chodit veřejně ptát přímo občané městské části. Čím méně zastupitelstev, tím méně příležitostí k tomu něco „konšelům“ přede všemi říci (a to někdy i pěkně od plic).

Za náš klub Zelených podal návrh na rozšíření o celkem dvě nová zasedání Michal Závodský: jeden termín se měl přidat v prvním pololetí a druhý během prázdnin, kdy mezi schůzemi 9. června a 15. září dle návrhu koalice jsou více než tři měsíce jednacího nicnedělání.

Ani jeden návrh však koalice nepodpořila, takže milý občane: otravovat nás můžeš na zastupku jen 6x ročně a víc ani hodinu.